Deze zomer bleken de sandalen van mijn dochter te klein.. En wat denk je? Nergens sandalen te vinden in haar maat die ze leuk vind! Roze is nou eenmaal niet echt haar ding..

Wat nu?? Op Pinterest had ik al een aantal keren een slipper voorbij zien komen dus ik dacht: Dat moet me ook lukken!

Gelukkig had dochter ook slippers die niet meer werkten zoals de bedoeling was, ideaal dus als zool! Uiteraard eerst even goed schoongemaakt maar dan: klaar voor gebruik!

Ik ben gestart met het plaatsen van ruitjes papier rondom en dit vast te plakken. Vervolgens heb ik op ongeveer 0,5 cm van de randen en 1 cm uit elkaar een gat geprikt.

Het is belangrijk om het begin en einde van beide slippers gelijk te houden (gespiegeld) zodat het resultaat ook gelijk wordt

 

Als garen gebruikt ik phildar en pingouin, nog steeds uit de tas die ik destijds van manlief heb gekregen. Mijn dochter koos mooie kleurtjes uit. Bij de Action had ik gekleurd elastiek en dit paste ook nog mooi, dus dat had ik ook alvast klaargelegd.

Nadat ik de slipper helemaal rondom had voorzien van gaatjes, ben ik met naald 1,75 / 1.9 draad op gaan halen en heb ik rondom in elke gat een vaste gedaan, gevolg door een losse en in het volgende gat weer een vaste, weer een losse, etc. Aan het eind stopte ik door het haken van een halve vaste in de eerste steek en een losse.

Nadat ik de draad had afgehecht en een nieuwe kleur aangehecht heb ik met naald 3,5 vasten gehaakt helemaal rondom.

De Slipper heb ik daarna voor me gelegd met de tenen van me af, en heb me voorgesteld dat de cijfers van de klok rondom stonden.

Iets voorbij de gaten van de slipper, bij cijfers 4 (rechtervoet) en 8 (linkervoet), heb ik de draad aangehecht en haakte 44 vasten

Toer 2: 1 losse, 2 samen, 40 vasten, 2 samen

Toer 3: 1 losse, 2 samen, 38 vasten, 2 samen

Toer 4: ik starte met een nieuwe kleur, 1 losse, 2 samen, 9 vasten, 2 samen, 2v, 2 samen, 2 v, 2 samen, 2v, 2 samen, 2 v, 2 samen, 9 v, 2 s

Toer 5: 1 losse, 2 samen, vasten tot je 2 steken over hebt, 2 samen

Toer 6: zie toer 5

Toer 7: zie toer 5

Toer 8: nieuwe kleur, 1 losse, daarna allemaal vasten

Toer 9: 1 lossen, daarna vasten

Daarna afhechten en de achterkant van de sandaal in wording is klaar. Hier heb ik later het elastiek aan vast genaaid, zodat het moeilijker is om het sandaaltje te verliezen tijdens het lopen. Zie hiervoor de foto helemaal aan het einde

      

Aan de binnenkant van de voet heb ik 12 vasten overgeslagen en dan de draad aangehecht. Ik haakte 3 toeren van 10 vasten in 1 kleur, daarna 4 toeren van 10 vasten in een andere kleur, en vervolgens nog 2 toeren van 10 vasten terug in de eerste kleur.

Aan de buitenkant van de voet heb ik ook 12 vasten overgeslagen om vervolgens aan te hechten, aan deze kant haakte ik 8 vasten en het aantal toeren en kleurwisseling is gelijk aan de binnenkant van de voet. Het ziet er dan wat vreemd uit , zeker de 2 sandalen naast elkaar.

Het stukje bij de tenen haakte ik aan elkaar door aan te hechten met 1 vaste in een andere kleur op de hoek, vervolgens 7 lossen en een vaste in de andere hoek. Dit deed ik aan beide kanten en zorgde dat beide lossen kettingen door elkaar heen liepen als een kruisje.

Om het nog steviger te maken haakte ik van binnenkant naar buitenkant nog een lossenketting. hiervoor haakte ik op de hoek een vaste en vervolgens 5 lossen, gevolgd door wederom een vaste op de hoek.

Nu er 1 klaar is, moet de andere natuurlijk exact hetzelfde!

Klaar! En dat in nog geen 8 uur tijd!

Staan ze haar niet beeldig??

Tot de volgende creatie!