Sinds ik haak komt het regelmatig voor dat als ik met kinderen door de winkel loop, ze graag even bij de wil kijken en het liefst wol uitkiezen waar ik dan iets mee kan maken voor hun. Zo ook in dit geval.

Bij de action lagen er bollen scarfette, een lekker zacht verloop garen in mooie kleuren. Eigenlijk bedoelt om er een sjaal mee te maken. In dit geval echter, wilde mijn dochter graag een trui ervan hebben. Lekker warm en zacht mam! In de simply haken stond een patroon wat mijn dochter wel mooi vond, een trui met een doodshoofd.

In totaal gebruikten we twee bollen scarfette en haakt ik alles op naald 6. In stitch fiddle maakte ik de skul op maat zodat ik die kon printen en afstrepen.

Ik startte eerst met de skull en gebruikte weer het hakend opzetten. Toen de skull een vierkante lap was geworden kon ik beginnen aan de rest van de trui.

Voor de rest van de trui gebruikte ik een patroon van haaktrend, waarbij je eigenlijk begint bij de hand. Hierbij dus veel passen en meten!

Eenmaal de bovenkant gemaakt kan de lap met de spul er aan gemaakt worden. Daarna haakte ik aan de achterkant verder door heen en weer te haken. Helaas was toen het garen bijna op dus koos mijn dochter ervoor om details in zwart erbij te maken. Zo werd de trui lang genoeg en had ze een leuk randje aan de mouwen en aan de boorden.

  

Het eindresultaat is best leuk geworden, aldus mijn dochter 🙂 Van truien haken leer je wel het meeste heb ik tot nu toe gemerkt! Voor de herfst een leuk item, in de winter over een shirt met lange mouwen. Dochter is er trots op en daar gaat het om!

Tot de volgende creatie!