Inmiddels was er weer een vriendin zwanger, en wilde ik graag weer een kadootje maken. Zodra ik wist dat het een jongen werd, leek me een blauwe dino wel passen! Hat patroon had ik al voorbij zien komen en het boek had ik. Dus 1 en 1 is dan toch 2!

Het patroon komt uit het boek Amamani Puzzel balls, van Anny’s Crochet. Amamani is ontstaan in de Amish wereld in Amerika. Daar maken ze graag zelf speelgoed. En aangezien Amigurumi gehaakte knuffels betekend is er uiteindelijk Amamani ontstaan als woord voor de puzzel ballen.

Op naald 2,5 ging ik aan de slag met Cotton lichtblauw en donkerblauw. Het begin is hetzelfde als de puzzelbal met bloemen dus de weggen waren zo klaar.

Omdat verder het grootste deel uit 1 stuk gehaakt wordt is het wel even goed opletten geblazen!

 

Eenmaal aan de gang zijn de benen en een deel van het lijfje zo gemaakt. Dan in elkaar puzzelen en je hebt al een bal op poten!

Daarna is de rest van het lijf aan de beurt. Eerst de kop en de staart en dan daar wederom de weggen aan maken. Ziet er dan toch al heel schattig uit vinden jullie niet?

Als finishing touch uiteraard nog de stekels op zijn rug en hoofd! en klaar is de dino!

Ook deze vond ik weer erg leuk om te maken! Het patroon is, hoewel in het engels, zeer goed te volgen. Maar wel opletten! aangezien er soms ineens steken worden overgeslagen om de vorm van hoofd en staart goed te krijgen.

Tot de volgende creatie!