Van Sinterklaas had ik een mooi boek gekregen, Animal Friends of Picapau, door Yan Schenkel.

In die boek staan hele mooie patronen voor allerlei verschillende dieren. Mijn kinderen mochten allebei een knuffel uitkiezen en zoonlief koos voor de vleermuis. Ik haakte de vleermuis met DMC natura Just Cotton, kleur Azur en Glacier en voor het sjaaltje gebruikte ik Brique. En ik haakte alles op naald 2,5

Inmiddels heb ik knitting buddy geïnstalleerd, hierover zal nog een nieuwspost volgen. Met deze app kun je bijhouden waar je bent in het patroon en de app onthoud tevens hoe lang je aan het werk bent 🙂 Ik weet nu dus dat ik de totale vleermuis met in elkaar zetten heb gemaakt in ongeveer 20 uur !

Op 27 januari ging ik van start! e

Zelfs als alleen een klein deel van het hoofdje af is, zie je al wat voor schatje het gaat worden! Het patroon is, weliswaar Engelstalig, maar erg goed en duidelijk te volgen!

Voor het lijfje moeten steken geminderd gaan worden en dankzij het boek en de tips die er in staan lukt het me nu om blind te minderen, superfijn! Yan haakt alles Yarn Under in plaats van Yarn Over. Hierdoor lijken de steken op X in plaats van op een V.

Eenmaal klaar met het lijfje, is het naaien van vingers, armen, vleugels aan de beurt. Let wel op met aan elkaar naaien, dat is echt op gevoel in plaats van op patroon 🙂

Daarna volgen uiteraard de oren, maar ook die zijn makkelijk te volgen. En dan ineens is de vleermuis klaar!

Uiteraard even poseren voor de foto!

En ook met sjaaltje!

Wat een schatje he? Ook mijn zoon vond hem helemaal geslaagd en de vleermuis ligt nu lekker bij hem in bed 🙂

Tot de volgende creatie!