Een tijdje geleden maakte ik als kraamkado een dekentje. Aangezien dit toen zo in de smaak viel en inmiddels mijn neefje ook een kindje verwachtte, besloot ik ok nog een keer een zelfde dekentje te maken.

Ik maakte weer en call the midwife dekentje, dit keer in de kleuren light grey en mint van medium acryl die ik haalde bij de actie. Ik haakte het dekentje op naald 5.

Het patroon haakt heerlijk weg waardoor je vrij snel een mooi dekentje hebt 🙂 Ik heb er in totaal 2 weken aan gehaakt.

Om het persoonlijker te maken haakte ik vogel applicaties. Mijn neefje is namelijk vogelkeurmeester, dus dat leek me erg toepasselijk. Het patroon voor een vogel applicatie was dankzij pinterest ook vrij snel gevonden.

 

Als voering gebruikte ik een fleece dekentje in kleur mint groen. Deze heb ik op maat gemaakt en voorzien van reststeek rondom. Daarna heb ik er knopen op gemaakt zodat er gekozen kan worden tussen alleen deken of deken met voering.

Hieronder zie je het eindresultaat, met een leren labeltje. Het kadootje was zo nog niet compleet, hierover zie je een andere creatie!

   

Tot de volgende creatie!