Vrienden van ons hadden laten weten dat ze in blijde verwachting waren. Wat een super leuk nieuws! Aangezien de aanstaande mama bijna jarig was wilde ik graag iets maken wat paste bij hun maar ook wat ik mee kon nemen naar haar verjaardag. Een dekentje leek me dan ook het beste. Op pinterest had ik al een patroon gevonden van lottehaakt voor een erg mooi dekentje, namelijk “call the midwife”. Een dekentje bekend van een TV-Serie maar ook erg leuk om te zien.

Bij de aanstaande mama heb ik opgevraagde welke kleuren het kamertje hebben gekregen zodat het zou passen bij de kamer. Grijs en geel was het antwoord. Maar niet zomaar geel… De zoektocht was begonnen!

Bij de action vond ik erg mooi en zacht garen in de kleuren Silver en Grey. het medium garen met 100gram en 238meter op een bol. Nu nog de passende kleur geel en laat het nou net niet het juiste seizoen zijn voor geel..

Gelukkig hadden ze bij een leuk wolzaakje in de buurt wel verschillende bollen garen en allerlei kleuren. De keuze viel op Annell Plus garen met 50gram en 83 meter op een bol.

Op naald 5 ben ik begonnen met het dekentje en wat is dit een lekker weg haak patroon zeg!

  

Al vrij snel had ik de eerst rijen af en kon ik gaan beginnen met een kleurwissel. Maar ook de rijen daarna vlogen van de naald! Wat een mooie kleuren bij elkaar al zeg ik het zelf.

Hoe vaker de herhalingen hoe mooier het patroon word en de kleuren uitkomen.

In totaal heb ik 13 keer het patroon herhaald en gebruikte daarvoor 3 bollen Annell garen en van de action bolle ongeveer 1,5 bol. Het dekentje kwam daarmee uit op een afmeting van ongeveer 80 x 96 cm

Daarna heb ik het dekentje laten uithangen zodat het patroon mooier tot zijn recht zouden komen.

 

 

 

 

 

 

Voor de achterkant haalde ik stof in de kleur grijs. Deze heb ik op maat
geknipt en omgezoomd met het grijze garen van de action. Daarna heb ik het afgewerkt met de zogenaamde festonsteek. Een steek die je vaker ziet aan de rand van fleece dekens. Op die manier kon ik daarna de stof en de gehaakte deken aan elkaar maken, om daarna te beginnen aan de rand.

 

Uiteindelijk was het dekentje klaar en heb ik als versiering er nog een leren label opgehaakt. Het dekentje werd enthousiast ontvangen bij de verjaardag. Gelukkig maar!

Nog geen 2 weken later op 13 februari werd de kleine man geboren, iets te vroeg maar kern gezond! Het dekentje werd meteen in gebruik genomen aangezien het vrij koud was buiten en de kleine man goed beschermd moet worden.

Wat een schatje he!

Hoop dat jullie de creatie net zo mooi vinden als ik en zie jullie bij de volgende creatie!